Skip to the content
0
Menu

Historien om Hama

Malte Haaning Plastic A/S blev grundlagt af Malte Haaning i 1961. Starten på det hele var produktion af sugerør, og det udviklede sig til andre plastikartikler som pindemadpinde, sjippetov, fluesmækkere, fuglefoderhuse og mange andre sjove ting.

 

Da der viste sig en større efterspørgsel på rørperler, end de daværende producenter kunne leve op til, besluttede Malte Haaning sig for at gå ind i denne produktion. 
Midi perlerne blev introduceret i 1971, og de udgør i dag langt størstedelen af vores omsætning. I 1978 kom Mini til og i 1982 Maxi. I slutningen af 1970'erne udviklede Malte Haaning strygemetoden, inden da blev perlerne limede på enten plastbakker eller kartonstykker. 

I 1984 blev HAMA navnet registreret som varemærke. Navnet er afledt af navnet på firmaets grundlægger: HA = de første 2 bogstaver i efternavnet og MA = de første 2 bogstaver i fornavnet. 


Som en naturlig fortsættelse i produktudviklingen kom Maxi Stick til. 

Virksomheden blev omdannet til et A/S i 1992. Efter Malte Haanings død i 1999 blev hans yngste datter Lene Haaning udnævnt til direktør og en ny bestyrelse indsat.

I 2011 blev der indført sporbarhed i hele produktionen og pakkerierne.

2015 blev året hvor Hama fik sin egen app - Hama universe, og i 2018 åbnede Hama sin YouTube kanal.

Vi sælger Hama produkterne til mere end 50 lande over hele verden.