Skip to the content
0
Menu

Hama-perler fejrer 50-års fødselsdag med unikke jubilæumspakninger

Det er i september 50 år siden, at den første Hama-perle kom til verden. Det fejres med helt særlige jubilæumspakninger, som du kan lave nye og unikke motiver med.

LICENSE NOT FOUND OR INVALID

Vidste du, at Hama-perlen har rund fødselsdag? Faktisk er det i år hele 50 år siden, at den første perle kom til verden.

Det betyder, at millioner af børn over hele verden gennem 50 år har ladet kreativiteten blomstre og lavet flotte mønstre og motiver i alverdens farver med Hama-perler. For at fejre fødselsdagen udgiver Hama i en begrænset periode fire helt særlige jubilæumspakninger.

”Hos Hama synes vi, at fødselsdage skal fejres og særligt, når man fylder 50 år. Vi vil gerne fejre dagen sammen med alle de dygtige og kreative perlebrugere rundt i hele verden, og derfor markerer vi de 50 år med de unikke jubilæumspakninger,” siger Lene Haaning, som er direktør i Malte Haaning Plastic A/S, der producerer Hama-perlerne.

LICENSE NOT FOUND OR INVALID

Jubilæumspakningerne har et unikt design, som markerer, at det i 2021 er 50 år siden, at den første Hama-perleplade blev lagt. Der findes fire forskellige produkter i jubilæumsserien. En æske med 4.000 perler, en æske med 2.000 perler og to poser med 2.000 perler. Alle perlerne er i Midi-størrelsen.

”Jubilæumspakningerne indeholder vores mest populære Midi-perle i mange forskellige, flotte farver, som kan bruges til forskellige motiver. Vi sælger dem til en rigtig skarp pris, så mange perlebrugere kan fejre jubilæet samme med os,” siger Lene Haaning.

LICENSE NOT FOUND OR INVALID

Har du lyst til at se nærmere på produkterne?

LICENSE NOT FOUND OR INVALID

Hama giver børn allerede fra treårs-alderen en kreativ udfordring. Det er netop i disse tidlige år, at børn udvikler de mest basale evner. Med Hama-perler lærer børn at genkende farver, gribe små genstande, skelne former fra hinanden og få en fornemmelse af mængder.

Hama-perlerne er tilpasset til at følge børnenes udvikling. Efterhånden som de bliver ældre, udvikler Hama-perlerne sig fra at være et lærerigt legetøj til en kreativ hobby, der også forbereder dem på det videre forløb i skolen.

”Hama øger børnenes fysiske og mentale færdigheder på en måde, så de ikke opdager, at de lærer. De tror bare, de leger,” siger Lene Haaning.

LICENSE NOT FOUND OR INVALID

Den første Hama-perle blev produceret i 1971 af Malte Haaning Plastic A/S, der ligger i Nykøbing Mors, og som stadig udvikler, producerer, pakker og sender fra Danmark. I dag sælges Hama-perler til mere end 40 lande over hele verden.

Midi-perlerne var de første og udgør i dag den langt største del af salget. Senere kom Mini- og Maxi-perlerne også til. Hama-navnet er afledt af navnet på firmaet grundlægger Malte Haaning, idet HA er de første to bogstaver i efternavnet, og MA er de første to bogstaver i fornavnet.

Det er nu også muligt at tage sine perler med på farten. I 2015 lancerede Hama appen Hama Universe, som er et digitalt univers for den klassiske leg med perler og stiftplader, men hvor perlepladerne stryges og gemmes digitalt.

Malte Haaning Plastic A/S blev grundlagt i 1961 og producerede i starten sugerør. Det udviklede sig til andre plasticartikler som pindemadpinde og fluesmækkere, inden perlerne blev introduceret.